tranzakcios tanacsadas

Tranzakciós tanácsadás

Tranzakció alatt minden olyan folyamatot értünk, amikor az adott vállalat részvénytőkéjének egy része vagy egésze vagy a cégek jelentős része (pl. eszközök, ügyfélállományok, leányvállalatok) tulajdonost cserél. Egy adott tranzakció folyamán vagy a vevőjelöltet, vagy az eladót képviseljük.

Tranzakciós tanácsadási megbízásaink során nemzetközi hálózatunk, illetve hazai tapasztalataink alapján az alábbi helyzetekben segítjük ügyfeleinket:

Cégértékesítés, Tőkebevonás. Cégtulajdonos ügyfeleink számára segítünk megtalálni azon befektetői köröket, amelyek az adott helyzetben a legoptimálisabb feltételekkel vásárolják meg a jelenlegi tulajdonosától vállalat kisebbségi, illetve többségi részvénycsomagját. Egy cégértékesítési, tőkebevonási folyamat során ügyfeleink megbízásából megkeressük a lehetséges befektetőket, elkészítjük a legfontosabb cégbemutató anyagokat, támogatást nyújtunk egy professzionális folyamat lebonyolításában, illetve végigkísérjük az eladó és a befektető-jelölt tárgyalási folyamatát.

Vállalati felvásárlás. Terjeszkedni kívánó ügyfeleink számára segítünk megtalálni azon lehetséges vállalati célpontokat itthon és külföldön, amelyek az adott helyzetben a legoptimálisabb befektetési, és ezáltal növekedési lehetőséget biztosítják ügyfeleink számára. Egy vállalat-felvásárlási folyamat során támogatást nyújtunk a megvásárolni kívánt társaságok beazonosítása, a tulajdonosok megkeresése, a kijelölt célpont részvényeinek felértékelése, illetve az ügyfeleink számára legkedvezőbb tranzakciós struktúra és feltételek tárgyalása során.

Vállalatfinanszírozás. legyen szó egy egyedi zöldmezős beruházásról, avagy egy másik vállalat felvásárlásáról, cégünk támogatást nyújt a legoptimálisabb finanszírozási források azonosítása és bevonása során.
 
Részvételünkkel biztosítható a folyamat bizalmas jellege, a mediátori / közvetítői szerepünk elősegíti a felek közötti kölcsönös előnyök érvényre juttatását. Projekt vezetői szerepünk révén a tulajdonosok és a menedzsment ideje felszabadul, így a tranzakciós folyamat nem hátráltatja az adott társaság szokásos üzletmenetét.